Oud-kandidaat en inmiddels opdrachtgever Nick van Loon over succesvolle samenwerving via MOResult

Als werving- en selectiespecialist bij MOResult mag ik door de jaren heen talloze professionele transformaties aanschouwen. Echter blijft het verhaal van Nick van Loon, inmiddels Managing Director bij Rhenus Road Nederland, een bijzonder hoogtepunt. Zijn reis van sollicitant tot opdrachtgever is een illustratie van een succesvolle samenwerking en professionele groei.

Van kandidaat naar opdrachtgever

Nicks verhaal begon als een standaard sollicitatieproces voor de functie Operations Director bij mijn opdrachtgever Rhenus Road. In zijn eigen woorden beschrijft Nick zijn ervaring: “Ik ging solliciteren bij Rhenus Road voor Operations Director en kwam vrij snel in contact met Willem, voor het sollicitatietraject. Na een persoonlijk sollicitatiegesprek, legde hij ook een capaciteit- en persoonlijkheidstest af.”

Duurzame relaties

Eenmaal aangenomen als Operations Director, volgde even later een bijzondere transformatie. Nick ging van kandidaat naar opdrachtgever voor MOResult. Nick groeide namelijk door naar de functie Managing Director en zocht iemand voor zijn oude functie, als Operations Director. Daarom keerde Nick terug naar MOResult. Met zijn eigen goede sollicitatie-ervaring, mocht ik vanuit mijn expertise een juiste kandidaat vinden, die de organisatie Rhenus Road zou versterken. Zoals Nick het verwoordt: “Willem heeft heel veel mensen gezien en dan is het makkelijk om met Willem te praten of de persoon goed past binnen onze organisatie.”

Behoeften vanuit organisatie

Of het nu gaat om (operations) managers, MT- of directieleden. Mijn focus voor een goede kandidaat in onder andere het hoger management ligt voornamelijk op het analyseren van soft skills. Daarbij zoek ik kandidaten die niet alleen passen bij de huidige behoeften van Rhenus Road, maar ook bij de toekomstige groei van de organisatie. Nick: “Willem kent als sparringpartner mijn wensen en die van onze organisatie. Hij weet wat onze organisatie nodig heeft en wie er past binnen het team.”

Verbeteringen

Het succes van Nick bij Rhenus Road is een directe afspiegeling van de investering in professionele werving en selectie. Hij getuigt: “Vanaf het moment dat Willem werft voor Rhenus Road is het eigenlijk alleen maar beter gegaan qua cijfers. We hebben samen een stukje van het bedrijf positief mogen veranderen.” Dit bevestigt niet alleen de waarde van onze samenwerking, maar ook de waardevolle impact die MOResult heeft op de organisatie.

Samenwerving bij MOResult

Het verhaal van Nick van Loon benadrukt niet alleen de waarde van professionele werving en selectie, maar ook de kracht van een hechte samenwerking tussen MOResult en haar opdrachtgevers. Door middel van expertise, analyse en toewijding blijf ik bij MOResult streven naar succesvolle plaatsingen en duurzame groei, zowel voor kandidaten als organisaties.

Dit bericht delen