Recruitment

MOResult vindt dat voor een succesvolle match meer nodig is dan een kandidaat met kennis van een specifieke markt. Samen met onze klant stellen we vast welke positie in een bestaande of nieuwe markt veroverd dient te worden, welke verwachtingen de klanten van onze klant hebben en welke eisen dit stelt aan het gedrag van de nieuwe medewerker. Minstens zo belangrijk is dat de kandidaat past in de bedrijfscultuur en gemotiveerd wordt door de stijl van leidinggeven.

Kandidaten kiezen voor organisaties en functies die aansluiten bij hun individuele motivatie. Bij MOResult is niet de plaatsing maar het resultaat op lange termijn in de functie voor zowel de organisatie als de nieuwe medewerker belangrijk. Het belang van MOResult, de organisatie en de nieuwe medewerker is dus volledig gelijkgericht. Deze filosofie heeft MOResult zelfs doorgevoerd in haar fee structuur.

MOResult biedt bedrijven en kandidaten een kwalitatief zeer goede begeleiding in het gehele recruitment proces. Ook begeleiden we een goede introductie en aansturing in het eerste jaar van de samenwerking. Wanneer deze samenwerking wordt voortgezet hebben we het beoogde resultaat met elkaar behaald. Dit is het moment om onze resultaatfee te factureren.

 

 

Beschikt uw organisatie over de juiste mensen om ook in de toekomst succesvol te zijn?