Strategisch recruitment is meer dan een planmatige benadering

De krapte op de arbeidsmarkt is inmiddels voelbaar in iedere sector. Dit vraagt om een andere aanpak van recruitment. Recruitment was lang tijd te typeren als: ‘Het ad hoc gebruik maken van campagnes op het gebied van werving & selectie om ontstane vacatures in te vullen.’ Een dergelijk incident gedreven benadering werkt in de huidige krappe arbeidsmarkt niet goed. De kosten zijn hoog en de groeiplannen van organisaties worden niet gerealiseerd.

Bij veel organisaties is een meer planmatige aanpak hiervoor in de plaats gekomen. Er zijn recruiters aangenomen die meer structureel de arbeidsmarkt benaderen. Ook zien we werkenbij-websites waarop naast de openstaande vacatures, foto’s van medewerkers rondom de pingpong tafel en tijdens de jaarlijkse BBQ worden getoond en de waarden van de organisatie worden uitgelegd. Veel organisaties hebben inmiddels hebben ook geïnvesteerd in het ontwikkelen van een werkgeversmerk (Employer Branding). Recruitment is zo een continu proces geworden in plaats van een incident gedreven aanpak.

Al de hierboven vermelde activiteiten worden wel eens samengevat in de term strategisch recruitment. En hier ben ik het niet mee eens! Een strategie is een weg naar succes. En bij veel organisaties zie ik dat, ondanks een de aanwezigheid van recruiters, een werkenbij-website en een werkgeversmerk, groeiplannen nog altijd niet worden gerealiseerd. De rechtvaardiging van de investering wordt gevonden in de kostenbesparing: ‘Als we het niet hadden gedaan, waren we nog veel meer geld kwijt geweest aan dure werving & selectiebureaus.’ Op de korte termijn leidt een meer planmatige aanpak wellicht tot voordelen. Op de lange termijn wordt het een blok aan het been binnen de meeste organisaties. 

Een strategie is competitief en een plan is vooral preventief. En in de huidige krappe arbeidsmarkt gaat het vooral om de vraag: ‘Hoe zorgen we ervoor dat de juiste mensen bij ons komen werken in plaats van bij andere aanbieders van banen?’ Een vraag die overigens niet gemakkelijk is te beantwoorden. Zolang deze vraag echter niet goed is beantwoord, is de kans groot dat de verwachte opbrengsten uit investeringen, in het kader van een meer planmatige aanpak, zullen tegenvallen.

Meer weten of direct samen met MOResult aan de slag?

Dit bericht delen